Klatrekurser i PLØKS

 
Når du begynder at klatre, skal du lære de grundlæggende sikkerhedsteknikker. Hvis du kun vil dyrke bouldering, skal du lære at falde rigtigt, så du ikke kommer til skade, og du skal lære at spotte andre klatrere. Hvis du vil klatre med reb på høje vægge, er der lidt flere ting at lære.
 
Når man klatrer med reb, består sikkerheden i at du har en klatremakker, som kan holde dig, når du falder. Man bruger særligt udstyr, som gør det sikkert at falde, men det er altid sikringsmandens dygtighed, som er afgørende. Derfor skal du lære sikringsteknikken grundigt.
 
Dengang klatring var en lille nichesport, lærte man som regel at sikre af en mere rutineret klatremakker. Nu om dage er der mange, som begynder til klatring uden at kende nogen der klatrer i forvejen, og der er i det hele taget mange flere klatrere i Danmark. Derfor afholder klubberne sikringskurser, hvor nye medlemmer kan lære at sikre forsvarligt. Det er uddannede instruktører, som underviser på sikringskurser. Selv hvis du kan finde ud af at sikre i forvejen, skal du vise dine færdigheder til en instruktør eller en vagt, når du skal klatre i en ny klub.
 
 
Tilmelding og information
Kontakt vores kursus koordinator for yderligere oplysninger og tilmelding.  Kig under menuen "Personer" her på hjemmesiden.
 
 
I PLØKS afholder vi grundlæggende to former for "begynder" kurser; to i et tre ugers forløb (hvilket vi kraftigt anbefaler) og to i deres "rene form".
 
Tre ugers begynderkursus 1
Er for dig der lige er startet og gerne vil lære at klatre fra bunden af. Her kommer du både igennem bouldering og toprebsklatring. Desuden bliver du introduceret til fælleskabet i PLØKS og lære nye klatremakkere at kende. Der vil også blive lagt vægt på opvarmning, træning, teknik og hvordan man undgår skader. I løbet af kurset kommer du i gennem et fuldt "Kursus 1" efter Dansk Klatreforbunds norm.
3 undervisningsgange á 3 timer fordelt på tre uger.
 
Tre ugers begynderkursus 2
Er for dig der har gennemført et "kursus 1" eller "Tre ugers begynderkursus 1" (eller har tilsvarende erfaring). Her lære du at føre ruter. Desuden bliver du introduceret til fælleskabet i PLØKS og lære nye klatremakkere at kende. Der vil også blive lagt vægt på opvarmning, træning, teknik og hvordan man undgår skader. Rutebygning vil også blive introduceret. I løbet af kurset kommer du i gennem et fuldt "Kursus 2" efter Dansk Klatreforbunds norm.
3 undervisningsgange á 3 timer fordelt på tre uger.
 
 
Kursus 1 – topreb og bouldering
Standardkursus efter Dansk Klatreforbunds norm.
Det er forskelligt, hvor meget tradition der er for bouldering i forskellige klubber, men alle kursister bør lære de grundlæggende sikkerhedsregler for bouldering. Når man klatrer på topreb, falder man ikke ret langt, hvis man falder. Derfor er det en god introduktion til rebklatring. På kurset lærer du at forudse og undgå farlige situationer, at tage sele på og binde dig ind i rebet og at sikre din makker.
1 undervisningsgang á 3 timer.
Læs mere om Kursus 1 her.
 
Kursus 2 – føring
Standardkursus efter Dansk Klatreforbunds norm.
Det føles ofte lidt mere grænseoverskridende at føre en rute end at bouldre eller klatre i topreb, til gengæld synes mange, at det er mere udfordrende og derfor også sjovere. På dette kursus lærer du at klippe rebet rigtigt ind i karabinerne, at sikre en makker, som fører, og du kommer til at prøve at falde i rebet.
1 undervisningsgang á 3 timer.
Læs mere om Kursus 2 her.
 

Specialkurser
Kursus 1 og 2 er de egenfærdighedskurser, som er mest relevante, når du klatrer på klatrevæg. Når du har fået erfaring med kursus 1 og 2, har du mulighed for at tage følgende specialkurser i mere rebtekniske færdigheder.

Ankre og abseil er et kursus, som giver færdigheder i selv at etablere et anker ved brug af fastmonterede bolte, slynger og karabiner. Fra ankeret lærer du at abseile (rapelle) med klatreudstyr.
Kursusstandard for kursus i ankre & abseil

Klatring på reb kan benyttes som en aktivitet for sig selv. Det er en teknik, hvor man benytter prusiksnor eller tekniske rebklemmer til at klatre op ad et fastgjort reb. Teknikken benyttes på dog mest, når man arbejder på klatrevæggen – f.eks. ved rutebygning og vedligeholdelsestjek.
Kursusstandard for kursus i klatring på reb

Fra inde til ude er et kursus til dig, som vil på klippetur til boltede sportsklatreområder. Vi anbefaler, at du tager på Dansk Klatreforbunds sportsklatrekursus, hvor du ude på klippen bliver indført i sportsklatringens mange facetter. Fra inde til ude er en miniudgave af sportsklatrekurset, som foregår på klatrevæggen og kun omhandler de vigtigste detaljer, som du bør vide, inden du drager afsted på egen hånd.
Kursusstandard for kurset fra-inde-til-ude
 

 

Du finder os her

PLØKS - Skovlunde klatreklub
Lundebjerggårdsvej 7
2740 Skovlunde info@ploeks.dk Se på Google Maps
PLØKS - Skovlunde Klatreklub - Skovlundehallen - Lundebjerggårdsvej 7 - 2740 Skovlunde - info@ploeks.dk